Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Bus

Met de bus kom je het snelst bij de belangrijkste bezienswaardigheden in alle uithoeken van de stad.

Metro

Twee metrolijnen zijn een goede aanvulling op het bus-netwerk en ontsluiten de centrale wijken.

Trein

De trein is van beperkt nut. Slechts een paar bezienswaardigheden zijn het beste per trein bereikbaar.

Kyoto is met 1,5 miljoen inwoners een van de grootste steden van Japan. Met het openbaar vervoer is iedere uithoek van de stad goed bereikbaar. Zes verschillende spoorwegmaatschappijen bedienen bij elkaar tientallen treinstations binnen de stadsgrenzen en verbinden Kyoto met nabijgelegen steden zoals Osaka en Nara. Twee metrolijnen verbinden de belangrijkste wijken van de stad met elkaar en met verschillende treinstations.

De meest uitgebreide vorm van openbaar vervoer in Kyoto is de bus. Iedere uithoek van de stad is per bus verbonden met grote hubs bij de treinstations. Een aantal belangrijke bezienswaardigheden zijn het best te bereiken per bus. Tijdens je verblijf in Kyoto zal je dan ook minstens één keer in de bus stappen.

LET OP: De spoorlijnen van JR bedienen maar een paar stations aan de randen van de stad. Tijdens je verblijf in Kyoto heb je dan ook niet zo gek veel aan de Japan Rail Pass. Begin of eindig je je reis door Japan hier, plan dan vooraf wanneer je je Japan Rail Pass activeert. Begint je reis in Kyoto dan doe je er goed aan de pas te activeren op de ochtend dat je uit de stad vertrekt. Activeren doe je bij een van de loketten op Kyoto Station.

Openbaar vervoer op de kaart